Prima / Comunicate de presă » Mesajul ministrului Justiției cu prilejul zilei profesionale a funcționarului din sistemul penitenciar imprimare
Mesajul ministrului Justiției cu prilejul zilei profesionale a funcționarului din sistemul penitenciar
15.12.2018    

Stimaţi funcționari din cadrul sistemului penitenciar,

Misiunea fundamentală a justiţiei este aceea de a proteja. Cetăţenii solicită de la guvernare securitate, pentru că fără securitate nu există libertate. Pentru a proteja cetăţenii, justiţia condamnă. Şi, astfel, justiţia încredinţează sistemului penitenciar trei misiuni fundamentale: protecţia societății, sancţionarea actelor criminale, reintegrarea deţinuţilor.

Toate eforturile pe care le desfăşuraţi, acţiunile pe care le întreprindem pentru a ameliora funcţionarea instituţiilor penitenciare, pentru a crea o imagine pozitivă serviciului public penitenciar, pentru a obţine mai multe mijloace, au drept scop să evităm pe cât posibil producerea unor situaţii destabilizatoare.

Profesia dumneavoastră este extrem de solicitantă. Disponibilitatea dvs. este fără limite : zi şi noapte, în zilele de lucru şi în cele de odihnă. Meseria dvs. solicită un grad înalt de reactivitate şi mult sânge-rece.

Personalul penitenciar are o imensă responsabilitate şi trebuie să răspundă unor cerinţe foarte înalte. Pentru că trebuie să asigure securitatea, dar să o facă cu umanism. El trebuie să menţină disciplina şi ordinea, dar să îi şi audă pe deţinuţi, un public fragil, şi să contribuie la reintegrarea lor.

Am încredere în capacitatea dvs. de a vă îndeplini cu profesionalism misiunea, pentru că ştiu că cea mai mare parte dintre dvs. sunteţi profesionişti de nivel înalt, că vă iubiţi meseria şi pe care societatea se poate baza.

Cu prilejul zilei profesionale, țin să vă adresez sincere mulţumi pentru activitatea în serviciul cetăţenilor şi justiţiei și să salut profesionalismul tuturor celor care activează onest, cu devotament şi curaj. Vă doresc să aveţi parte de noi realizări în activitate, îndeplinirea celor mai nobile gânduri și să vă bucuraţi de aprecierea înaltă a societăţii.

 

Victoria Iftodi

Ministrul Justiției


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9803942     Soluție
 
Servicii
Close