Prima / Comunicate de presă » Mesajul ministrului Justiției cu prilejul zilei profesionale a funcționarului din sistemul de probațiune imprimare
Mesajul ministrului Justiției cu prilejul zilei profesionale a funcționarului din sistemul de probațiune
12.01.2019    

Stimaţi funcționari din cadrul sistemului de probațiune,

Probațiunea constituie un pilon fundamental al justiţiei penale, echilibrând sancționarea și supravegherea persoanelor condamnate, ajutorul necesar în reintegrarea acestora atât în familie, cât și în societate, pentru ca în cele din urmă fiecare individ să-şi realizeze în mod deplin propriile aspirații și capacități.

Sistemul de probațiune a fost instituit relativ recent, ca o alternativă viabilă la detenție și o abordare rafinată a celor mai moderne practici în domeniul justiției restaurative. Misiunea probațiunii de a menține siguranța comunitară, de a reducere recidiva și costurile sociale şi de a valorifica potențialul persoanelor care au încălcat legea, denotă importanța funcționării eficiente a acestui sistem, promovând premisa că în democrație legea este o valoare supremă.

Prin efortul muncii voastre, a funcționarilor din sistemul de probațiune, se acordă „o a doua şansă” celor care au săvârşit o infracţiune, pornind de la atitudinea că respectarea legii şi adoptarea unui comportament conform acesteia vor fi posibile numai prin acordarea asistenței specializate.

Această abordare, prin care persoana este determinată să accepte responsabilitatea comportamentului său, este ajutată să îşi rezolve problemele şi nevoile personale care au condus la comiterea faptei și să devină o parte integrantă a societății, reflectă latura umană a justiției penale din Republica Moldova și valorile de care se conduce orice angajat al sistemului de probațiune.

Apreciez înalt curajul, perseverența și devotamentul pe care le demonstrați zi de zi în dezvoltarea și consolidarea probațiunii în țara noastră, precum și în îndeplinirea activităților profesionale într-o strânsă cooperare cu autoritățile centrale și locale, serviciile din cadrul sistemului justiţiei penale și cele sociale, astfel încât acest mecanism multidimensional să asigure securitatea întregii societăți.

Cu prilejul zilei profesionale, țin să vă adresez sincere mulţumiri pentru activitatea în serviciul cetăţenilor şi justiţiei. Vă doresc să aveţi parte de noi realizări în activitate, îndeplinirea celor mai nobile gânduri și să vă bucuraţi de aprecierea înaltă a societăţii.

 

Victoria Iftodi

Ministrul Justiției

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7100083     Soluție
 
Servicii
Close