Prima / Comunicate de presă » Republica Moldova în dialog cu UE privind respectarea drepturilor omului imprimare
Republica Moldova în dialog cu UE privind respectarea drepturilor omului
17.01.2019    

Ministerul Justiției este gazda unei noi runde a dialogului Republica Moldova – Uniunea Europeană (UE) privind respectarea drepturilor omului. Subiectele discutate la eveniment vizează politicile naționale și evoluția situației privind respectarea drepturilor omului prin prisma aspectelor precum libertatea de exprimare, dreptul electoral, securitatea. 

Secretarul de stat, Nicolae Eșanu, a prezidat ședința afirmând în debut că „integrarea în Uniunea Europeană trebuie înțeleasă în primul rând că înseamnă aplicarea pe deplin, în Republica Moldova, a valorilor UE: democrația, statul de drept și respectarea drepturilor omului”.

De această dată reprezentanții autorităților statului, organizațiilor internaționale și societății civile au discutat despre actualul cadru legal și instituțional privind drepturile omului dar și perspectivele de îmbunătățire a acestuia. De asemenea, discuțiile au vizat protecția drepturilor omului în sistemul justiției în cazurile aplicării măsurii de arest preventiv, condițiile de detenție și combaterea relelor tratamente.

În privința libertății de exprimare s-a discutat despre implementarea noului Cod al audiovizualului, în special aspecte privind limitarea concentrării proprietății asupra serviciilor media și demonopolizarea pieții publicității. Iar la capitolul „securitate” a fost acordată atenție subiectelor privind traficul de ființe umane, în special traficul de copii, capacitatea instituțională, prevenirea și investigarea cazurilor.

Reamintim că, Dialogul în domeniul drepturilor omului este o platformă de interacțiune între reprezentanții Republicii Moldova și ai UE, dedicat dezbaterii celor mai importante subiecte în domeniul asigurării depline a drepturilor omului. Acesta se desfășoară cu o periodicitate de două ori pe an. Actuala rundă a antrenat participarea reprezentanților Consiliului Europei, Organizației Națiunilor Unite, Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7078558     Soluție
 
Servicii
Close