Prima / Comunicate de presă » Doi candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor imprimare
Doi candidați la funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor
18.01.2019    

Ministerul Justiției a examinat 3 dosare depuse la concursul pentru funcția de membru în Colegiul disciplinar al judecătorilor, din partea societății civile. 2 candidați sunt admiși la interviu.

Membrii Comisiei de examinare au analizat dosarele în vederea corespunderii cerințelor de participare la concurs anunțate. Din considerentul că un dosar este incomplet, la proba interviului sunt admiși 2 candidați: Demian Elena și Midrigan Pavel.

Interviul va avea loc pentru ambii candidații în aceeași zi, pe 8 februarie 2019, la sediul Ministerului Justiției, ora 14:00, în sala de ședințe nr. 104.

Menționăm că, funcția Colegiului disciplinar al judecătorilor este de a examina cazurile privind răspunderea disciplinară a judecătorilor, iar mandatul noilor membri va fi de 6 ani.

Conform art. 9 alin. (3) Legea nr. 178 din 25 iulie 2014 cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor: „Membrii colegiului disciplinar din rîndul societăţii civile trebuie să aibă o reputaţie ireproşabilă, să se bucure de autoritate în societate, să aibă experienţă de cel puţin 7 ani în domeniul dreptului şi sînt obligaţi să respecte restricţiile specificate la art.8 alin. (1) lit. b) şi c) şi alin. (3) din Legea nr. 544-XIII din 20 iulie 1995 cu privire la statutul judecătorului. Pentru verificarea acestor calităţi, CV-urile candidaţilor care participă la concurs vor fi publicate pe pagina web a Ministerului Justiţiei şi a Consiliului Superior al Magistraturii cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de ziua organizării concursului”.

CV Demian Elena    CV Midrigan Pavel

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7078481     Soluție
 
Servicii
Close