Prima / Comunicate de presă » Dialog continuu privind asistența Consiliului Europei pentru sectorul justiției imprimare
Dialog continuu privind asistența Consiliului Europei pentru sectorul justiției
28.02.2019    

Secretarul general de stat, Anatolie Munteanu a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, William Massolin. Oficialii au discutat despre proiectele de asistență în care este beneficiar Ministerul Justiției, implementate de Consiliul Europei (CoE).

William Massolin a reconfirmat disponibilitatea CoE de a continua susținerea pentru îmbunătățirea unor segmente din sectorul justiţiei, precum și receptivitatea de a adapta activitățile proiectelor la necesități instituționale apărute pe parcurs, referindu-se la proiectul lansat în martie 2018 - „Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, cu un buget de 2 839 000 euro.

Activitatea proiectului prevede suport Ministerului Justiției și este bazată pe 2 componente specifice. Una din acestea este asigurarea politicii penale coerente, bazate pe principiile umanizării, justiției restaurative și pe îmbunătățirea capacităților actorilor din domeniul penal. A doua componentă vizează îmbunătățirea administrării penitenciarelor și a serviciilor de îngrijire medicală pentru deținuți, sistemul de probațiune, alternativele la detenție.

Anatolie Munteanu a precizat că există o cooperare constructivă între grupurile de lucru ale proiectului și Ministerul Justiției, asistența CoE fiind binevenită. De asemenea, a menționat că o posibilă colaborare ar fi implicarea experților europeni la evaluarea cadrului legal în domeniul penal, în contextul unor modificări ale Codului de Procedură Penală care să contribuie la prevenirea încălcărilor drepturilor omului în sistemul justiției penale.


 

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 6818545     Soluție
 
Servicii
Close