Prima / Comunicate de presă » e-Dosar judiciar - lansat pentru exploatare experimentală imprimare
e-Dosar judiciar - lansat pentru exploatare experimentală
01.04.2019    

De astăzi, în Judecătoria Cahul și Curtea de Apel Cahul are loc exploatarea experimentală a sub-sistemului informațional e-Dosar judiciar, adaptat la noua versiune a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD).

Pilotarea sistemului e-Dosar judiciar a avut loc în Judecătoria Chișinău pe parcursul anului 2018. Concomitent, în 2018 - 2019, acest sistem a fost ajustat la cerinţele tehnice ale noii versiuni a PIGD-ului, ce se află actualmente în proces de exploatare experimentală în cîteva instanţe judecătoreşti, printre care și Judecătoria Cahul, Curtea de Apel Cahul. Din acest considerent și datorită implicării active a  avocaţilor Baroului Cahul, s-a decis ca în aceste 2 instanțe să fie lansată exploatarea experimentală a sistemului e-Dosar judiciar.

În acest scop, în perioada 25-26 martie 2019 au avut loc instruiri pentru avocați și executori judecătoreşti care vor participa în procesul testării, organizate de Ministerul Justiției prin intermediul Agenției de Administrare a instanțelor Judecătorești, cu suportul Programului pentru Justiție Transparentă.

Reamintim că, sistemul informațional e-Dosar judiciar permite formarea și administrarea dosarului electronic cu accesul securizat al părților, depunerea electronică a cererilor de chemare în judecată, semnarea electronică a actelor, prezentarea probelor, distribuirea materialelor anexate la dosar, citarea electronică a părților, coordonarea agendei ședințelor de judecată cu participanții la proces, efectuarea electronică a plății taxei de stat și altele.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10953158     Soluție
 
Servicii
Close