Prima / Comunicate de presă » Conferință internaţională organizată la Chișinău privind expertiza judiciară imprimare
Conferință internaţională organizată la Chișinău privind expertiza judiciară
12.04.2019    

Cu prilejul zilei profesionale a expertului judiciar consemnată anual la 14 aprilie, Centrul Național de Expertiză Judiciară (CNEJ), autoritate din subordonea Ministerului Justiției, a reunit peste 50 experți judiciari din Moldova, România, Ucraina, și Republica Belarus. La eveniment mai mulți autori și-au prezentat cercetările cu tematică variată.

În debutul conferinței cu genericul „Problematica expertizei judiciare în Republica Moldova și perspectivele de dezvoltare” secretarul general de stat din cadrul Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu a menționat că noul document de strategie privind dezvoltarea justiției conține obiective ce vizează inclusiv fortificarea sectorului de expertiză judiciară. Deși a fost evidențiat faptul că o realizare importantă este acreditarea laboratoarelor obținută de CNEJ, sunt necesare eforturi în vederea creării unei instituții care să formeze specialiști în domeniul expertizei judiciare și în instituirea unei practici unitare privind aplicarea metodologiilor de cercetare.

În cadrul conferinței științifico-practice 15 experți judiciari din cadrul CNEJ dar și cei invitați din alte state și-au prezentat lucrări de cercetare privind expertizele grafoscopice, judiciar-contabile, inginero-tehnice. De asemenea, s-a discutat despre corelația prevederilor legislației în domeniul expertizei cu criteriile științifice, metodele inovative de cercetare.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551694     Soluție
 
Servicii
Close