Prima / Comunicate de presă » Consiliul de mediere are un membru nou imprimare
Consiliul de mediere are un membru nou
18.05.2019    

Ministerul Justiției a desemnat, în bază de concurs public, un nou membru în Consiliul de mediere. Învingătorul concursului este Marcel Burlacu.

La concurs au participat 3 persoane. Marcel Burlacu a acumulat cel mai mare punctaj și este învingătorul concursului. El este mediator, avocat, iar în anul 2012 a fost președintele Uniunii Naționale a Mediatorilor și a fost profesor pentru formarea inițială a mediatorilor.

Consiliul de mediere este compus din 9 membri dintre care: cinci mediatori, un reprezentant al societăţii civile, un membru desemnat de Consiliul Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat, un reprezentant al avocaţilor desemnat de Consiliul Uniunii Avocaţilor și un notar delegat de adunarea generală a notarilor.

Consiliul are următoarele funcţii:

- examinează sesizările privind activitatea mediatorilor;
- organizează examenul de atestare a mediatorilor în baza instruirii iniţiale;
- reglementează şi monitorizează modul de organizare şi desfăşurare a cursurilor de mediere;
- acreditează furnizorii de formare iniţială şi continuă a mediatorilor;
- decide asupra formării comisiilor specializate și propune Ministerului Justiției aprobarea competenței și modului de funcționare a acestora;
- aprobă raportul de activitate al Consiliului, precum și raportul anual cu privire la implementarea politicilor de mediere, ș.a.

Durata mandatului membrului Consiliului este de 4 ani. Membrii Consiliului nu pot exercita mai mult de două mandate consecutiv.

 

Pentru mai multe informații, contactați
Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției
tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7101173     Soluție
 
Servicii
Close