Prima / Comunicate de presă » Direcții prioritare de activitate în domeniul justiției, discutate de ministrul Justiției cu partenerii externi imprimare
Direcții prioritare de activitate în domeniul justiției, discutate de ministrul Justiției cu partenerii externi
09.07.2019    

Ministrul Justiției, Olesea Stamate, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul S.U.A. în Moldova, Dereck J. Hogan și reprezentanții Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Subiectele discutate au vizat prioritățile Ministerului Justiției pentru perioada următoare, aferente reformei sectorului justiției.  

Olesea Stamate a mulțumit pentru implicarea și suportul oferit de USAID prin derularea Programului pentru Justiție Transparentă, ce a implementat și dezvoltă sistemul de repartizare aleatorie a dosarelor în instanțele de judecată, sistemul informațional e-Dosar judiciar, a optimizat portalul instanțelor și a paginilor web.

De asemenea, în contextul discuțiilor privind direcțiile prioritare de intervenție în sectorul justiției s-a vorbit despre oportunitatea de cooperare în vederea dezvoltării domeniului expertizelor judiciare, necesitatea de fortificare a rolului Inspecției judiciare din cadrul Consliliului Superior al Magistraturii și a funcționalității unor instituții precum Autoritatea Națională de Integritate, Procuratura Generală.

Amintim că ieri, au fost semnate două scrisori de implementare ce prevăd că Guvernul S.U.A. prin intermediul USAID oferă Republicii Moldova un grant de 29 de milioane de dolari pentru proiecte social-economice, dar și pentru promovarea reformelor judiciare.

 

Pentru mai multe informații, contactați  

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției 

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551847     Soluție
 
Servicii
Close