Prima / Comunicate de presă » Reformele în justiție discutate de Ministrul Justiției și Șeful delegației UE în Republica Moldova imprimare
Reformele în justiție discutate de Ministrul Justiției și Șeful delegației UE în Republica Moldova
19.07.2019    

Ministrul Justiției, Olesea Stamate s-a întâlnit astăzi cu Excelența Sa, Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, ministrul justiției a reliefat suportul oferit de Uniunea Europeană domeniului justiției în Republica Moldova și a prezentat  prioritățile stabilite în Programul de activitate al Guvernului pe domeniul justiției. Concomitent, Olesea Stamate a trecut în revistă domeniile în care Republica Moldova are nevoie de asistență și experți europeni. 

La rândul său, Ambasadorul Peter Michalko a subliniat că reforma în justiția Republicii Moldova  este prioritară, în acest context, Excelența Sa a asigurat că UE va oferi tot suportul în realizarea agendei de politici pe domeniul justiției în termeni cât mai optimi. 

În cadrul dialogului, cei doi oficiali au pus în discuție subiecte importante  ce vizează reforme în domeniul justiției, printre care reorganizarea Curții Supreme de Justiție, reformarea Consiliului Superior al Magistraturii, fortificarea și consolidarea Autorității Naționale de Integritate, Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție. Totodată, oficialii  au subliniat necesitatea întreprinderii unor acțiuni legale rapide care vor realiza așteptările societății.

Ministrul justiției a conchis că suportul UE prin programele de asistență și dezvoltare în domeniul justiției are o importanță semnificativă pentru realizarea reformelor.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551729     Soluție
 
Servicii
Close