Prima / Comunicate de presă » Bilanțul privind activitatea sistemului penitenciar pentru semestrul I al anului 2019 imprimare
Bilanțul privind activitatea sistemului penitenciar pentru semestrul I al anului 2019
25.07.2019    

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), autoritate administrativă aflată în subordinea Ministerului Justiției, a prezentat astăzi, raportul activității sistemului penitenciar pentru I-ul semestru al anului 2019. 

La ședința de raportare au participat Ministrul Justiției, Olesea Stamate, directorul adjunct interimar, comisar-șef de justiție al ANP, Viorel Perciun, conducătorii de direcții din cadrul aparatului central și directorii subdiviziunilor subordonate și instituțiilor penitenciare.

Ședința a debutat cu un cuvânt de salut și o adresare a Ministrului Justiției, către efectivul ANP, care a menționat: „Noi nu intenționăm niciun fel de schimbări la nivel de conducere a penitenciarelor. Toți cei, care își îndeplinesc atribuțiile de serviciu în strictă conformitate cu legea, vă încurajez să vă desfășurați activitatea, și în continuare, cu același zel. Mizez pe contribuția dumneavoastră, în asigurarea a două obiective importante ce țin de neadmiterea oricăror abuzuri din partea angajaților instituțiilor penitenciare în ceea ce privește drepturile deținuților și neadmiterea oricăror acte de corupție.

Concomitent, Olesea Stamate, a precizat că Ministerul Justiției este deschis pentru a examina sugestii și propuneri de soluționare a problemelor cu care se confruntă sistemul administrației penitenciare, și a asigurat angajații ANP, de suportul ministerului oricând este necesar. 

În cadrul ședinței, au fost prezentate realizările principale ale activității sistemului administrației penitenciare pentru semestrul I al anului 2019. Totodată, au fost puse în discuție mai multe subiecte ce țin de problemele cu care se confruntă sistemul administrației penitenciare, printre care, numărul insuficient de personal, condițiile de detenție care trebuie îmbunătățite, obiectivele și provocările ce țin de asistența medicală a persoanelor aflate în detenție, reorganizarea sistemului penitenciar, precum și, legea nr. 300 cu privire la sistemul administrației penitenciare, care creează dificultăți în activitate.

Pe final de ședință, au fost stabilite prioritățile și obiectivele de activitate pentru semestrul următor, cu stabilirea de sarcini spre realizare. 

  

     

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551800     Soluție
 
Servicii
Close