Prima / Comunicate de presă » Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Constituției imprimare
Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Constituției
29.07.2019    

 

Stimați cetățeni!


Astăzi, avem deosebitul prilej de a celebra aniversarea Legii Supreme a țării noastre - Constituția Republicii Moldova.

Ziua Constituției este o ocazie prielnică de a sărbători democrația noastră. În acest an, consemnăm 25 de ani de la adoptarea Constituției care a pornit de la principiile exprimate în Declarația de Independență a țării.

Odată cu adoptarea Constituției au fost puse bazele instaurării democrației și a statului de drept în Republica Moldova. Principiile și valorile consfințite în Legea Supremă exprimă aspirațiile poporului nostru, râvnirile care garantează armonia socială a cetățenilor și promovează drepturile și libertățile fiecărui cetățean în parte.

Totodată, Constituția este baza juridică a întregii legislații, ea reprezintă reperul de căpătâi pentru aprecierea faptelor juridice și constituie una din vocile decisive în realizarea actului de justiție. Este prioritar ca activitatea autorităților din domeniul legislativ, judecătoresc și executiv să fie orientată și coordonată de valorile fundamentale înscrise în Constituție. Respectarea prevederilor din Legea Supremă fiind de o importanță vitală pentru un stat de drept consolidat și o societate democratică prosperă. Astfel, vom contribui la asigurarea respectării drepturilor și libertăților omului, la consolidarea democrației și la încurajarea progresului social.

Cu ocazia sărbătoririi celei de-a 25-a aniversări a Constituţiei, în numele Ministerului Justiției, adresez tuturor cetăţenilor Republicii Moldova un sincer „La mulţi ani!" cu urări de pace şi prosperare!

Cu deosebită considerațiune,
Olesea Stamate,
Ministru al Justiției

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551803     Soluție
 
Servicii
Close