Prima / Comunicate de presă » Sondaj în domeniul justiției discutat la Ministerul Justiției imprimare
Sondaj în domeniul justiției discutat la Ministerul Justiției
13.08.2019    

Astăzi, la Ministerul Justiției a avut loc Atelierul de lucru cu privire la desfășurarea sondajului în domeniul justiției, organizat de către Comisia Europeană în parteneriat cu Banca Mondială.

Sondajul urmează a fi petrecut urmare a acordului exprimat de autoritățile naționale de a participa la sondajul în cauză.

La eveniment au participat Anna Akhalkatsi, managerul de țară al Băncii Mondiale, Marco Gemmer, reprezentantul Delegației UE în Republica Moldova, precum și Srdjan Svircev și Denis  Vorontsov, experți ai Băncii Mondiale. Totodată, la atelier au fost prezenți și reprezentanți ai autorității judecătorești din Republica Moldova. Ședința de lucru a fost deschisă cu un cuvânt de salut de către Eduard Serbenco, secretarul de stat al Ministerului Justiției.

„Pentru a avea un sistem al justiției eficient și accesibil, care are ca prioritate calitatea serviciilor prestate cetățeanului sau justițiarului, trebuie, evident, să atacăm  problemele și carențele din sistem. Acestea, la rândul lor, trebuie evaluate, măsurate. Tocmai în acest scop se efectuează sondaje, măsurări. Ulterior abia se întreprind acțiuni pentru îmbunătățirea situației. Altfel zis, sondajele din sectorul justiției servesc drept bază pentru întocmirea documentelor de politici.

Particularitatea sondajului, care urmează a fi efectuat, constă în faptul că el se propune a fi unul general, de ansamblu, ce se va petrece o dată la 3-4 ani, iar la elaborarea întrebărilor se va reieși din situația existentă în domeniu", a afirmat Eduard Serbenco.

Echipa Băncii Mondiale efectuează o vizită la Chișinău în perioada 12-14 august, scopul acesteia fiind de a desfășura  atelierul de lucru privind sondajul în domeniul justiției în Republica Moldova și de a discuta cu reprezentanți ai sistemului judiciar, ai procuraturii, ai avocaților și ai mediului de afaceri în vederea sensibilizării lor în privința viitorului sondaj și activităților aferente lui. De asemenea, atelierul de lucru și discuțiile vor oferi participanților oportunitatea de a conveni asupra aspectelor specifice naționale care urmează a fi luate în considerare la realizarea sondajului în Republica Moldova.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției
tel: (+373 22) 20 14 08
e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9368647     Soluție
 
Servicii
Close