Prima / Comunicate de presă » Lansarea procesului de nominalizare a candidaților pentru decernarea premiului „Raoul Wallenberg” al Consiliului Europei imprimare
Lansarea procesului de nominalizare a candidaților pentru decernarea premiului „Raoul Wallenberg” al Consiliului Europei
23.08.2019    

Ministerul Justiției aduce la cunoștința persoanelor și organizațiilor interesate apelul public al Secretarului general al Consiliului Europei, dl Thorbjorn Jagland, privind inițierea procesului de nominalizare a candidaților pentru acordarea premiului „Raoul Wallenberg" al Consiliului Europei - susținut în comun de Guvernul Suediei, Parlamentul Ungariei și Consiliul Europei.

Acest premiu se decerenează o dată la doi ani, începând cu anul 2012, unei persoane, grup de persoane sau organizații în semn de recunoștință pentru implicarea activă în acțiuni cu scop umanitar și/sau promovarea și apărarea drepturilor omului.
Conform art. 4 al Regulamentului pentru acordarea premiului, nominalizările pot fi efectuate prin completarea formularului anexat în limbile engleză sau franceză și expedierea acestuia la adresa electronică: wallenberg.prize@coe.int, data limită fiind 31 octombrie 2019.

Menționăm că nominalizările trebuie susținute de cel puțin 5 persoane / organizații / instituții și trebuie să includă motivele, însoțite de argumentele de rigoare, în baza cărora se consideră că persoana / grupul / organizația înaintată a avut o contribuție deosebită la o cauză umanitară (de exemplu, a contribuit la o schimbare reală a situației grupului țintă; a contribuit la descoperirea încălcărilor sistemice ale drepturilor omului pe scară largă; a mobilizat opinia publică / comunitatea internațională cu privire la o problemă ce ține de respectarea drepturilor omului).

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8343736     Soluție
 
Servicii
Close