Prima / Comunicate de presă » Atelier de lucru cu privire la reforma justiției imprimare
Atelier de lucru cu privire la reforma justiției
05.09.2019    

În perioada 4-5 septembrie curent, a avut loc Atelierul de lucru cu privire la reforma justiției, organizat cu suportul Comisiei Europene în cadrul proiectului de asistență tehnică TAIEX.

La eveniment au participat prim-ministrul Maia Sandu, ministrul justiției Olesea Stamate, experți ai Comisiei Europene, Mathieu Bousquet, Martijn Quinn, Giulio Venneri, precum și experți europeni, Luba Zimanova Beardsley (Slovenia), Reda Molienė (Lituania), Georg Stawa (Austria), Laura Ștefan (România) și Petros Alikakos (Grecia).

Pe parcursul celor două zile ale atelierului de lucru experții europeni au prezentat autorităților Republicii Moldova din sectorul justiției, experiența mai multor state europene, precum Albania, Cipru, Serbia, Lituania, Ucraina, România, în ceea ce privește principiile, măsurile și mecanismele cheie pentru îmbunătățirea responsabilității, independenței și integrității sistemului judiciar, inclusiv a evaluării judecătorilor.

Modelele și practicile din sectorul justiției al țărilor europene abordate în cadrul atelierului de lucru, vor constitui drept repere pentru identificarea priorităților pe termen scurt și lung în vederea implementării cu succes a reformei justiției, bazată pe standarde europene și internaționale.

În cadrul ședinței de lucru, o atenție deosebită a fost acordată aprecierii și evaluării funcționării celor mai înalte instanțe judiciare. În acest sens, experții europeni au oferit o serie de recomandări ce țin de criteriile și reglementările de evaluare a judecătorilor.

În acest context, oficialii europeni și-au exprimat deschiderea în acordarea sprijinului necesar de asistență a autorităților relevante ale Republicii Moldova în realizarea procesului de reformare a sectorului justiției.

 

 

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8343702     Soluție
 
Servicii
Close