Prima / Comunicate de presă » Propuneri de îmbunătățire a Portalului Național al Instanțelor de Judecată pentru utilizatori imprimare
Propuneri de îmbunătățire a Portalului Național al Instanțelor de Judecată pentru utilizatori
18.09.2019    

Începând cu 01.01.2019, concomitent cu procesul de migrare a datelor și lansare treptată în exploatare experimentală a noii versiuni modernizate a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), a fost actualizat cu unele funcționalități noi și Portalul Național al Instanțelor de Judecată (PNIJ).

PNIJ are o nouă interfață grafică, păstrând meniurile principale din versiunea precedentă, inclusiv criteriile de căutare a informației și un meniu de accesibilitate pentru persoane cu deficiențe de văz.

Datele publicate pe portalul instanțelor de judecată sunt preluate automat din cadrul unei baze de date centralizate a PIGD. Astfel, informațiile de tip conținut din meniurile „Agenda ședințelor", „Hotărârile instanței", „Încheierile instanței", „Cereri și dosare pendinte" sunt reflectate pe portal exact în modul în care au fost introduse de angajații instanțelor judecătorești în PIGD și sunt în administrarea instanțelor de judecată.

Pe pagina de start a noului PNIJ, utilizatorii au posibilitatea de a adresa întrebări administrației judecătorești în privința conținutului acestuia. Meniurile conținute pe portal au fost păstrate sau modificate în dependență de solicitările utilizatorilor.

Reieșind din faptul că din momentul lansării versiunii actuale a portalului http://www.instante.justice.md/ atât în adresa Ministerului Justiției, cât și Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești au fost invocate unele incomodități de accesare a conținutului paginilor, SE PROPUNE tuturor utilizatorilor portalului în perioada 18 - 30 septembrie 2019 să comunice în formă scrisă deficiențele observate la utilizarea PNIJ la adresa electronică: aaij@justice.gov.md.

Concomitent, reiterăm că PNIJ a fost elaborat în conformitate cu rigorile cadrului normativ existent și lansat treptat, odată cu darea în exploatare experimentală a PIGD, care se află în proces de testare, urmând a fi îmbunătățit, inclusiv la sugestiile utilizatorilor.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8343717     Soluție
 
Servicii
Close