Prima / Comunicate de presă » Ședința de consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice" imprimare
Ședința de consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice"
20.09.2019    

Astăzi, la Ministerul Justiției a avut loc o ședință de consultare publică privind SIA „Registrul de stat al actelor juridice" pe platforma www.legis.md.

În cadrul ședinței, ministrul justiției, Olesea Stamate a menționat că sistemele informaționale ale ministerului sunt instrumente importante și utile, care trebuie să fie cât mai comode și practice în utilizare. Din acest considerent, ministerul a lansat actualul „Registru de stat al actelor juridice" pe platforma www.legis.md, la fel, urmează să fie actualizate și alte sisteme informaționale.

Olesea Stamate a mai precizat că pentru a îmbunătăți noul sistem pe platforma www.legis.md este esențial de a cunoaște și punctul de vedere al practicienilor vizavi de aspectele ce pot fi ameliorate. Totodată, ministrul justiției a punctat că vechea platformă a „Registrului de stat al actelor juridice" www.lexjustice.md, va fi închisă, dat fiind faptul că acesta nu se actualizează de mai mult timp și induce utilizatorii în eroare.

În același sens, directorul Agenției Resurse Informaționale Juridice (ARIJ), Gheorghe Nicolaescu a reiterat că noul „Registru de stat al actelor juridice" urmează a fi îmbunutățit pe aspecte ce țin de interfață, de asemenea, pe aspecte legate de motorul de căutare, astfel încât, să fie creat un registru comod, accesibil, simplu în utilizare atât pentru profesioniștii care apelează deseori în activitatea profesională la legislația actelor normative din Republica Moldova, cât și pentru cetățenii simpli.

Concomitent, directorul ARIJ a evidențiat faptul că „Registrul de stat al actelor juridice" în versiunea actualizată, este unica resursă informațională de legislație și acte juridice din Republica Moldova, prin intermediul căreia poate fi accesată o anumită lege, cod sau oricare alt act legislativ în redacția la fiecare modificare.

Pe parcursul ședinței de consultări publice au fost abordate propuneri, opinii și sugestii ale reprezentanților autorităților publice și reprezentanților societății civile.

În vederea îmbunătățirii, perfecționării și dezvoltării bazei tehnice și de program, de asemenea, pentru formarea corectă și consistentă a „Registrului de stat al actelor juridice" din Republica Moldova, reprezentanții Ministerului Justiției au colectat recomandările și obiecțiile participanților la ședință și urmează să se stabilească în ce măsură și cum pot fi realizate îmbunătățirile discutate.

 

 

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7896470     Soluție
 
Servicii
Close