Prima / Comunicate de presă » Vizita la Chișinău a Șefului Biroului de executare a sentințelor și grațierilor, Laetitia Constantini din cadrul Ministerului Justiției al Republicii Franceze imprimare
Vizita la Chișinău a Șefului Biroului de executare a sentințelor și grațierilor, Laetitia Constantini din cadrul Ministerului Justiției al Republicii Franceze
30.09.2019    

În perioada 30 septembrie – 04 octombrie curent,  șeful Biroului de executare a sentințelor și grațierilor al Ministerului Justiției din Franța, Laetitia Constantini, va efectua o vizită la Chișinău urmare a solicitării autorităților din Republica Moldova de a beneficia de expertiza franceză în domeniul probațiunii.

Vizita șefului Biroului de executare a sentințelor și grațierilor al Ministerului Justiției din Franța se înscrie în contextul reformelor judiciare în Republica Moldova și are drept scop documentarea legislației și practicilor moldovenești în domeniul probațiunii, precum și propunerea unui set de recomandări ale expertului european, reieșind din observațiile și studiile realizate în instituțiile judiciare din Moldova. 

Pe parcursul vizitei sale la Chișinău, Laetitia Constantini va avea întrevederi cu ministrul justiției al Republicii Moldova, Olesea Stamate, directorul Inspectoratului Național de Probațiune, Andrei Iavorschi, Ambasadorul Franței în Moldova, Excelența sa, Pascal Le Deunff. Totodată, va mai efectua o serie de vizite de lucru în mai multe penitenciare din țară, Procuratura Generală și procuraturile teritoriale, Birourile de Probațiune, Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești și birourile teritoriale.

La 01 octombrie curent, ora 9:00, Laetitia Constantini, va susține o conferință de presă pe subiectul vizitei în incinta Inspectoratului Național de Probațiune, iar la 04 octombrie curent, ora 11:00, va avea loc o conferință de presă comună a ministrului justiției și șefului Biroului de executare a sentințelor și grațierilor al Ministerului Justiției din Franța, la sediul Ministerului Justiției.

Vizita întreprinsă a Laetitiei Constantini la Chișinău este o dovadă a sprijinului autorităților franceze acordat Republicii Moldova în vederea implementării reformelor democratice și consolidării statului de drept.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7078209     Soluție
 
Servicii
Close