Prima / Comunicate de presă » Componența Comisiei pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General a fost aprobată imprimare
Componența Comisiei pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General a fost aprobată
17.10.2019    

Ministerul Justiției aduce la cunoștința părților interesate despre faptul că a fost instituită și aprobată componența Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de Procuror General.

Astfel, în temeiul art. 17 alin. (3) din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură și pct. 5 din Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a preselecției candidaților la funcția de Procuror General, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 249a/2019 a fost aprobată Comisia de preselecție a candidaților la funcția de Procuror General în următoarea componență:
1. Olesea Stamate - ministrul justiției;
2. Raisa Botezatu - fost judecător;
3. James Hamilton - expert internațional în domeniul procuraturii;
4. Sergiu Baieșu - doctor în Drept, profesor universitar, Universitatea de Stat din Moldova;
5. Igor Boțan - director executiv al Asociației Obștești „Asociația pentru Democrație Participativă", reprezentant al societății civile;
6. Dumitru Postovan - expert național desemnat de Președintele Parlamentului;
7. Tatiana Buianina - psiholog, membru fără drept de vot.

Secretariatul Comisiei va fi asigurat de către Natalia Graur, șeful Serviciului resurse umane și probleme speciale din cadrul Ministerului Justiției.

Menționăm că, activitățile din cadrul Comisiei vor fi desfășurate în conformitate cu prevederile Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a preselecției candidaților la funcția de Procuror General.

Ordinul ministrului cu privire la aprobarea componenței Comisiei pentru selectarea candidaților la funcția de Procuror General poate fi vizualizat aici.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

tel: (+373 22) 20 14 08 

e-mail: presa@justice.gov.md

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7773485     Soluție
 
Servicii
Close