Prima / Comunicate de presă » Ședința secretarului de stat Veronica Mihailov-Moraru cu președintele Uniunii Avocaților din Moldova și președintele Asociației Femeilor Avocate imprimare
Ședința secretarului de stat Veronica Mihailov-Moraru cu președintele Uniunii Avocaților din Moldova și președintele Asociației Femeilor Avocate
25.10.2019    

Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a avut o întrevedere cu președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa și președintele Asociației Femeilor Avocate din Moldova, Feodosia Tîșcic.

În cadrul întrunirii s-a discutat despre identificarea problemelor prioritare ce țin de exercitarea profesiei de avocat, în special cu privire la necesitatea elaborării propunerilor de modificări la Legile cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală și la Legea cu privire la sistemul public de asigurări sociale, cât și la Legea cu privire la avocatură, privind admiterea în profesie, în raport și cu constatările Hotărârii Curții Constituționale nr. 18 din 03.07.2018 privind excepția de neconstituționalitate a unor prevederi din Legea cu privire la avocatură nr. 1260 din 19 iulie 2002.

În acest sens, președintele Uniunii Avocaților și președintele Asociației Femeilor Avocate din Moldova susțin că modificările propuse la Legea nr. 1585 din 27.02.1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală sunt prezentate în vederea implementării celei mai optime căi pentru soluționarea problemelor de asigurare medicală și înlăturarea lacunelor legislative pe acest segment, care afectează exponenţii profesiunii de avocat, şi în mod deosebit femeile avocate.

Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a afirmat că profesia de avocat, precum și celelalte profesii și servicii juridice sunt în atenția Ministerului Justiției, și va contribui prin întreprinderea acțiunilor necesare pentru consolidarea profesiei.

Totodată, în cadrul discuțiilor s-a stabilit ca pe parcursul lunii noiembrie, să se organizeze un atelier de lucru pentru elaborarea și definitivarea reglementărilor legale cu privire la asigurarea socială și admiterea în profesie.

 

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

tel: (+373 22) 20 14 08 

e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7773580     Soluție
 
Servicii
Close