Prima / Comunicate de presă » Masă rotundă: „Portalul Național al Instanțelor Judecătorești: probleme depistate - măsuri întreprinse" imprimare
Masă rotundă: „Portalul Național al Instanțelor Judecătorești: probleme depistate - măsuri întreprinse"
12.11.2019    

La data de 07 noiembrie curent la Ministerul Justiției a avut loc masa rotundă cu genericul: „Portalul Național al Instanțelor Judecătorești: probleme depistate - măsuri întreprinse".

La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Justiției, ai Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, ai Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, ai Uniunii Avocaților din Moldova, ai Uniunii Femeilor Avocate din Moldova, ai Programului pentru Justiție Transparentă și ai USAID, precum și ai Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ). De asemenea, au fost invitați și reprezentanți ai presei. Masa rotundă a fost prezidată de către secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru.

În cadrul evenimentului a fost prezentată lista propunerilor de îmbunătățire și a deficiențelor recepționate de către AAIJ de la utilizatorii PNIJ în perioada 18 - 30 septembrie curent. Sugestiile și recomandările au fost colectate urmare invitației publice a Ministerului Justiției din 18 septembrie curent, privind comunicarea în formă scrisă a deficiențelor observate la utilizarea PNIJ.

AAIJ a informat despre faptul că în perioada de 26 septembrie curent, cât și 23-24 octombrie curent au avut loc lucrări de mentenanță care au creat unele dificultăți la accesarea PNIJ, totodată, a raportat în cadrul mesei rotunde despre măsurile întreprinse pentru remedierea problemelor sesizate și a acțiunilor care se află în curs de realizare.

La finalul mesei rotunde participanții la eveniment au concluzionat asupra necesității elaborării și plasării pe PNIJ a unui Ghid al utilizatorului; totodată, asupra modificării unor prevederi din Legea nr. 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal; asupra atenționării instanțelor judecătorești în privința documentării integrale și corecte a Programului Integrat de Gestionare a Dosarelor; și asupra altor măsuri care necesită a fi întreprinse de AAIJ pentru a facilita accesibilitatea informației disponibile pe PNIJ pentru justițiabili.

În același context, utilizatorii PNIJ au fost informați despre posibilitatea raportării oricăror deficiențe sau înaintării unor propuneri de îmbunătățire a portalului, accesând din interfața paginii web a AAIJ rubrica „Raportează o neregularitate", fiind totodată, solicitați să indice exemple concrete și date de contact în scopul facilitării procedurii de soluționare a problemelor raportate.

Pentru cei interesați, Lista deficiențelor și propunerile de soluționare a carențelor PNIJ, poate fi consultată aici.

  

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 7776616     Soluție
 
Servicii
Close