Prima / Comunicate de presă » A fost lansat un Ghid de bune practici pentru angajații sistemului administrației penitenciare imprimare
A fost lansat un Ghid de bune practici pentru angajații sistemului administrației penitenciare
19.11.2019    

Astăzi, 19 noiembrie curent, la sediul Ministerului Justiției a avut loc lansarea „Ghidului de bune practici pentru angajații sistemului penitenciar: Asigurarea răspunsului la nevoile speciale ale femeilor aflate în detenție". Ghidul a fost elaborat de către Centrul de Drept al Femeilor (CDF) în parteneriat cu Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și Penitenciarul nr.7-Rusca.

La evenimentul de lansare au participat: ministrul justiției, Fadei Nagacevschi; directorul ANP, Liuba Jignea-Suveica; directorul Penitenciarului nr.7-Rusca, Ion Ciubuc, reprezentantul Ambasadei Suediei în Moldova, Adam Amberg; funcționari din cadrul sistemului administrației penitenciare; reprezentanți ai societății civile și ai organizațiilor internaționale.

Ghidul are drept obiectiv să contribuie la: sensibilizarea personalului din sistemul administrației penitenciare și a altor actori-cheie în ceea ce privește nevoile femeilor deținute, a impactului detenției femeilor asupra familiei și a întregii societăți; creșterea cunoștințelor și competențelor angajaților sistemului penitenciar în vederea asigurării respectării drepturilor femeilor în detenție și a nevoilor lor speciale; cunoașterea standardelor și practicilor internaționale, în special a Regulilor de la Bangkok, promovarea și aplicarea acestor standarde la nivel național.

Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru acest proiect, care va fi util angajaților din sistemul administrației penitenciare, menționând că: „Ministerul Justiției apreciază colaborarea continuă cu Centrul de Drept al Femeilor și recunoaște realizările în acordarea serviciilor de suport, acțiunilor pentru promovarea valorilor umane, precum și oferirea asistenței psiho-sociale deținuților vulnerabili. Respectarea drepturilor persoanelor deținute este o prioritate pentru Ministerul Justiției", a subliniat Fadei Nagacevschi.

Directorul ANP, a apreciat implicarea eficientă a reprezentanților CDF pentru elaborarea Ghidului de bune practici pentru instruirea angajaților sistemului penitenciar în scopul consolidării capacității de răspuns al funcționarilor la nevoile speciale ale femeilor private de libertate. „Acest ghid va crește nivelul cunoștințelor și competențelor angajaților în asigurarea respectării drepturilor femeilor, cunoașterea standardelor și practicilor internaționale".

Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „Sporirea accesului la justiție, asistență juridică și sprijin psihologic pentru femeile în detenție", în perioada 2017-2019 cu suportul financiar al Biroului de Cooperare a Elveției în Moldova și al Guvernului Suediei.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10674850     Soluție
 
Servicii
Close