Prima / Comunicate de presă » Întrevederea Ministrului Justiției Fadei Nagacevschi cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck J. Hogan - o nouă oportunitate în dezvoltarea durabilă a sectorului justiției imprimare
Întrevederea Ministrului Justiției Fadei Nagacevschi cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck J. Hogan - o nouă oportunitate în dezvoltarea durabilă a sectorului justiției
29.11.2019    

La data de 29 noiembrie 2019 a avut loc întrevederea Ministrului justiției Fadei Nagacevschi cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova Dereck J. Hogan.
Ambasadorul SUA a dat asigurări privind susținerea tuturor inițiativelor Ministrului justiției ce au drept scop crearea unui sistem de justiție eficient, transparent și fiabil care reprezintă o condiție prealabilă pentru dezvoltarea durabilă.

În acest context, Fadei Nagacevschi a reiterat că implementarea reformei sectorului justiției este una dintre principalele premise pentru Republica Moldova de a avansa procesul general de reformă și de a se conforma cu standardele democratice recunoscute pe plan internațional.

Ministrul justiției a accentuat că prin realizarea exercițiului de reformare a întregului sistem al justiției se urmărește eficientizarea instanţelor şi îmbunătăţirea responsabilizării sistemului judiciar, având ca rezultat reducerea corupţiei şi sporirea transparenţei și calității actului de justiţie, restabilirii încrederii cetățenilor în justiție, precum și crearea premiselor pentru uniformizarea practicii judecătorești.

 

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10953222     Soluție
 
Servicii
Close