Prima / Comunicate de presă » Vizita Rectorului Academiei de Justiție din Armenia, Serghey Arakelyan la Ministerul Justiției imprimare
Vizita Rectorului Academiei de Justiție din Armenia, Serghey Arakelyan la Ministerul Justiției
19.12.2019 - 19.12.2019    

La data de 18 decembrie 2019 a avut loc întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu rectorul Academiei de Justiție din Armenia, Sergey Arakelyan și directorul Institutului Național de Justiție (INJ) din Republica Moldova, Diana Scobioală. 

În cadrul ședinței, Fadei Nagacevschi a făcut o prezentare generală a conceptului reformei justiției, menționând că cea mai importantă prioritate a Ministerului Justiției este asigurarea calității actului de justiție, aceasta fiind posibil doar prin revigorarea sistemului judecătoresc din Republica Moldova, prin implementarea unei noi strategii de reformare a acestuia, inclusiv prin inițierea evaluării judecătorilor și prin efectuarea unei ajustări sistemice a legislației. 

De asemenea, s-a discutat și despre importanța schimbului de experiență, precum și despre intenția Academiei de Justiție din Armenia de a prelua de la Institutul Național de Justiție din Republica Moldova modelul de instruire a viitorilor judecători și procurori, inclusiv implicarea nemijlocită a audienților în simulări de procese judiciare. 

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9749014     Soluție
 
Servicii
Close