Prima / Comunicate de presă » Continuarea dialogului dintre E.S. Ambasadorul UE în RM, Peter Michalko și Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi imprimare
Continuarea dialogului dintre E.S. Ambasadorul UE în RM, Peter Michalko și Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi
15.01.2020    

Întrevederea din 14 ianuarie curent, dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevshi și Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko constituie o continuare a discuției ce ține de conceptul reformei justiției.

La ședință au participat și Înaltul consilier UE în domeniul justiției și procuraturii dna Satu Steppanen, precum și managerul de proiect din cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Eduard Pesendorfer.

În cadrul ședinței, atât Ambasadorul UE, cât și Ministrul Justiției au făcut schimb de opinii referitor la Strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru 2020-2023, Planul de acțiuni de implementare a Strategiei pentru 2020-2023, precum și propunerea de proiect privind evaluarea performanțelor și cariera judecătorilor.

În aceste sens, Fadei Nagacevschi a menționat că toate părțile interesate, experții internaționali, societatea civilă vor avea posibilitatea de a se expune referitor la proiectele menționate. Restabilirea încrederii cetățenilor într-o justiție echitabilă ține de consolidarea integrității judecătorilor și procurorilor, precum și asigurarea calității actului de justiție.
De asemenea, Ministrul Justiției a reiterat despre importanța implementării mecanismului de evaluare a judecătorilor și procurorilor.

La final, ambele părți au convenit la menținerea unei colaborări și în continuare întru dinamizarea reformării domeniului judecătoresc din Republica Moldova.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8343700     Soluție
 
Servicii
Close