Prima / Comunicate de presă » Consolidarea colaborării bilaterale dintre Ministerul Justiției și Ambasada SUA în RM pe segmentul reformei justiției imprimare
Consolidarea colaborării bilaterale dintre Ministerul Justiției și Ambasada SUA în RM pe segmentul reformei justiției
20.01.2020    

Întrevederea din 17 ianuarie curent, dintre Ministrul justiției, Fadei Nagacevshi și Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan constituie o consolidare a colaborării bilaterale în domeniul justiției.

În cadrul ședinței, atât Ministrul justiției, cât și Ambasadorul SUA au făcut schimb de opinii referitor la propunerea de proiect privind evaluarea performanțelor și cariera judecătorilor. 

În acest sens, Fadei Nagacevschi a menționat că societatea civilă, cât și experții internaționali au posibilitatea de a înainta recomandări referitor la  Strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției (SAIISJ) pentru 2020-2023, proiectul Planului de Acțiuni de implementare a SAIISJ pentru 2020-2023, precum și la propunerea de proiect privind evaluarea performanțelor și cariera judecătorilor.

De asemenea, Ministrul justiției a reiterat că asigurarea actului de justiție și restabilirea încrederii cetățenilor într-o justiție echitabilă depinde de integritatea judecătorilor, prin implementarea mecanismului de evaluare a acestora.

La final, ambele părți au convenit la menținerea unei colaborări întru consolidarea sistemului judecătoresc din Republica Moldova.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9332086     Soluție
 
Servicii
Close