Prima / Comunicate de presă » Întrevederea Ministrului justiției Fadei Nagacevschi cu experții Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei imprimare
Întrevederea Ministrului justiției Fadei Nagacevschi cu experții Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei
20.01.2020    

Astăzi, 20 ianuarie curent a avut loc întrevederea Ministrului justiției Fadei Nagacevschi cu experții Grupului Ad-Hoc al Consiliului Europei.
În cadrul discuțiilor, oficialii Consiliului Europei au menționat că vor analiza proiectul Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției (SAIISJ) pentru 2020-2023, proiectul Planului de Acțiuni de implementare a SAIISJ pentru 2020-2023 și propunerea de proiect privind evaluarea performanțelor și cariera judecătorilor și vor oferi expertiza necesară pentru Ministerul justiției și tuturor actorilor implicați în procesul de reformă.
Ministrul justiției a subliniat că întru sporirea transparenței procesului decizional, proiectele vor fi obligatoriu consultate cu societatea, inclusiv cu profesioniștii din domeniu, precum și cu partenerii externi.
De asemenea, Fadei Nagacevschi a menționat că reforma justiției este vitală pentru Republica Moldova, iar implementarea acesteia este necesară de a fi realizată în comun și în interesul cetățenilor țării.
La final, reprezentanții Grupului Ad-Hoc ai Consiliului Europei și Ministerului justiției au convenit asupra unei colaborări strânse privind acțiunile care urmează a fi efectuate în vederea definitivării proiectelor menționate.

 

   

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9332173     Soluție
 
Servicii
Close