Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției consolidează sectorul justiției în cazurile de violență în familie imprimare
Ministerul Justiției consolidează sectorul justiției în cazurile de violență în familie
12.02.2020    

La data de 12 februarie 2020 în cadrul Ministerului Justiției a avut loc lansarea Manualului pentru practicienii din sectorul justiției: Obligațiile pozitive ale statului în jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului în materie de violență în familie, care a fost elaborat de către Centrul de Drept al Femeilor cu suportul Ambasadei SUA în Republica Moldova.

La eveniment au participat E. S. Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, Directorul Executiv al Centrului de Drept al Femeilor, Natalia Vîlcu, LLM în Drept Public Internațional și Drepturile Omului, Universitatea din Utrecht, Țările de Jos, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Procuraturii Generale, Institutului Național al Justiției, AO „La Strada", etc.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a menționat că fenomenul violenței în familie persistă în societatea noastră și este de o complexitate majoră, deoarece constituie un ansamblu de acțiuni generate de probleme psihologice şi amplificate de condiţii educaționale, economice şi sociale.

În acest sens, pentru Ministerul Justiției consolidarea cadrului normativ sub aspectul eradicării la maxim a acțiunilor de violență domestică constituie o prioritate, prin aplicarea acțiunilor de monitorizare a electronică de către organele de probațiune a persoanelor care comit acte de violență în familie la etapa de aplicare a măsurilor de protecție victimei, prin elaborarea şi punerea în aplicare a programelor probaţionale și de reducere a violenței în mediul penitenciar pentru agresorii familiali, inclusiv agresorii condamnați la pedepse privative şi neprivative, etc.

La final de eveniment, participanții și-au expus susținerea privind consolidarea capacităților instituționale întru diminuarea acțiunilor de violență în familie și asigurarea accesului la justiție a victimelor violenței.


Versiunea online a manualului:
Ro - http://cdf.md/files/resources/145/Handbook_RO.pdf
Eng- http://cdf.md/files/resources/145/Handbook_EN.pdf

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9311555     Soluție
 
Servicii
Close