Prima / Comunicate de presă » Fortificarea cooperării interinstituționale dintre Ministerul Justiției și Centrul Național Anticorupție în domeniul anticorupție și integritate imprimare
Fortificarea cooperării interinstituționale dintre Ministerul Justiției și Centrul Național Anticorupție în domeniul anticorupție și integritate
13.02.2020    

La 13 februarie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a întreprins o vizită de lucru la Centrul Național Anticorupție.

În cadrul întrevederii, Directorul Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea a efectuat o prezentare amplă a activității instituției, în materie de prevenireși combatere a corupției, evaluarea riscurilor, efectuarea expertizelor anticorupție,etc.

În acest sens, Șefii de Direcții ai CNA au comunicat despre uneleproblemele și obstacolele cu care se confruntă în exercitarea atribuțiilorfuncționale, despre necesitatea ajustării cadrului normativ pe unele aspecte.

Ministrul Justiției a menționat despre importanța consolidării colaborării interinstituționale, întru asigurarea unui mecanism eficient de prevenire șicombatere a corupției, care este unul dintre obiectivele strategice ale reformeijustiției. De asemenea, Fadei Nagacevschi a declarat că recăpătarea încrederiicetățenilor Republicii Moldova va fi posibilă doar prin întreprinderea unor acțiunide prevenire și contracarare a fenomenului corupției, inclusiv care presupun șievaluarea eficientă a integrității procurorilor și judecătorilor.

La final de întrevedere, părțile și-au manifestat deschiderea pentru o conlucrare pe viitor în partea ce ține dezvoltarea și fortificarea domeniului justiției.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9313729     Soluție
 
Servicii
Close