Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției susține competitivitatea în cadrul Facultăților de Drept din întreaga țară imprimare
Ministrul Justiției susține competitivitatea în cadrul Facultăților de Drept din întreaga țară
14.02.2020    

Astăzi, 14 februarie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a paticipat la deschiderea etapei finale a competiției naționale JESSUP MOOT COURT COMPETITION, care este organizată pentru prima dată în RM și care presupune un concurs de procese simulate și de promovare a argumentării juridice a unei dispute dintre state în fața Curții Internaționale de Justiție.

Acest concurs a fost organizat de către Asociația Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii în Moldova "ABA ROLI Moldova", cu susținerea Ambasadei SUA în Republica Moldova.

La acest eveniment a participat E. S. Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, Director "ABA ROLI Moldova", Mihaela Vidaico, Prorectorul Universității de Stat din Moldova, Florentin Palade, etc.

Ministrul Justiției a menționat că în cadrul acestui concurs studenții au șansa să-și manifeste, să-și dezvolte și să-și pună la încercare capacitatea de analiză.

La final, Fadei Nagacevschi a urat succes tuturor, iar învingătorilor le-a dorit să reprezinte Republica Moldova la cel mai înalt nivel în cadrul etapei finale a competiției care va avea loc la Washington, în luna aprilie 2020.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9313954     Soluție
 
Servicii
Close