Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova au aprobat Planul de acțiuni privind justiția juvenilă imprimare
Ministerul Justiției și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova au aprobat Planul de acțiuni privind justiția juvenilă
11.03.2020    

Astăzi, 11 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu reprezentanta de țară a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova (UNICEF), Desiree Monique Jongsma.

Astfel, Ministerul Justiției și UNICEF, își propun să ofere tuturor copiilor un sistem de justiție prietenos, care ar asigura acea protecție împotriva violenței, abuzului și neglijenței prevenind în același timp riscurile de a intra în conflict cu legea.

În acest sens, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și reprezentanta de țară UNICEF, Desiree Monique Jongsma au aprobat Planul de acțiuni pentru anii 2020-2021 care prevede cooperarea în vederea intervenției în cazurile copiilor sub vârsta răspunderii penale și a minorilor în conflict cu legea, sub aspectul ce ține de ajustarea cadrului normativ, precum și aspecte legate de probațiune.

În concordanță cu prioritățile propuse ce vizează accesul copiilor la justiție, UNICEF și Ministerul Justiției contribuie la asigurarea desfășurării tuturor procedurilor judiciare într-o manieră prietenoasă copiilor, precum și nevictimizării acestora în actul de realizare a justiției.

 

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9750015     Soluție
 
Servicii
Close