Prima / Comunicate de presă » Consolidarea mecanismului de monitorizare electronică a agresorilor familiali imprimare
Consolidarea mecanismului de monitorizare electronică a agresorilor familiali
11.06.2020    

Astăzi, 11 iunie 2020, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului Republicii Moldova a fost votat unanim în două lecturi Proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative privind monitorizarea electronică a agresorilor familiali, elaborat și promovat de către Ministerul Justiției.

Deoarece violenţa în familie este unul din cele mai grave și răspândite fenomene infracţionale cu care se confruntă societăţile contemporane, susceptibil de a leza drepturile și demnitatea umană a membrilor acestora, Ministerul Justiției a elaborat acest proiect de Lege care vine să fortifice institutul familiei, să protejeze la maximum victimele violenței în familie, precum și să prevină în ansamblu fenomenul de violență domestică.

În acest sens, agresorii familiali vor fi monitorizați electronic (cu brățară instalată la mână sau picior), imediat după pronunțarea de către judecător a ordonanței de protecție cu aplicarea măsurilor de protecție.

Prin acest proiect se acordă posibilitatea inclusiv și victimei, precum și membrilor familiei acesteia de a fi monitorizați electronic printr-un sistem electronic de supraveghere (de tipul unui telefon GSM de mici dimensiuni), doar dacă aceștia își exprimă acordul în formă scrisă.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9311514     Soluție
 
Servicii
Close