Prima / Comunicate de presă » Perfecționarea cadrului legal privind activitatea organizațiilor necomerciale imprimare
Perfecționarea cadrului legal privind activitatea organizațiilor necomerciale
11.06.2020    

O prioritate majoră în creația legislativă a Ministerul Justiției a fost elaborarea proiectului de Lege ce ține de organizațiile necomerciale, care a fost votat în două lecturi, în unanimitate, în cadrul ședinței Parlamentului din 11 iunie 2020.

Acest proiect de lege are menirea de a îmbunătăți substanțial și uniformiza cadrul legal cu privire la constituirea și înregistrarea organizațiilor necomerciale întru ajustarea acestora la  standardele internaționale şi europene referitor la cele mai bune practici privind libertatea de asociere (instrucțiunilor comune ale OSCE / ODIHR și ale Comisiei de la Veneția privind libertatea de asociere).

Prin acest proiect de lege se creează un habitat benefic pentru toate organizațiile necomerciale în vederea eliminării restricțiilor pentru anumite categorii de persoane de a constitui și participa în calitate de fondatori, membri sau conducători în cadrul organizațiilor necomerciale, eliminarea restricțiilor teritoriale de activitate a organizațiilor necomerciale, simplificarea procedurii de înregistrare a organizațiilor necomerciale, o mai bună reglementare a competenței organelor de autoadministrare a organizațiilor necomerciale.

 

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9347415     Soluție
 
Servicii
Close