Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 - Leova imprimare
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 - Leova
09.09.2020    

Astăzi, 9 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a efectuat o vizită de lucru la Penitenciarul nr. 3 – Leova, în cadrul căreia a fost dat în exploatare un bloc de detenție recent renovat, în corespundere cu standardele europene.  

Reconstrucția edificiului a fost efectuată în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor aflate în detenție. 

Aceste lucrări presupun reparația capitală a ultimului sector de detenție din incinta penitenciarului. Reparația a constat din divizarea încăperilor mari de tip „barac” în celule mai mici a câte 4-6 locuri, cu o capacitate de 70 de persoane. De asemenea, celulele au fost dotate cu blocuri tehnico-sanitare totalmente separate de încăperile de trai, sistem de ventilare natural şi forțat, iar spațiile locative sunt dotate cu mobilier, lenjerie şi inventar nou.

Fadei Nagacevschi a menționat că, prioritatea majoră a Ministerului Justiției constă în consolidarea, în permanență, a eforturilor pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție în instituțiile penitenciare din întreaga țară în conformitate cu standardele naționale și internaționale.

În acest sens, conducerea Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor  va întreprinde, și în continuare, toate acțiunile în vederea dezvoltării și perfecționării infrastructurii penitenciarelor din Republica Moldova întru asigurarea realizării politicii statului în domeniul executării pedepselor privative de libertate.

  


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9322377     Soluție
 
Servicii
Close