Prima / Comunicate de presă » Ministrul Jusției în vizită de inspectare a lucrărilor de construcție a Casei de arest Bălți imprimare
Ministrul Jusției în vizită de inspectare a lucrărilor de construcție a Casei de arest Bălți
14.09.2020    

La data de 14 septembrie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Vladimir Cojocaru, au efectuat o vizită de lucru la Casa de arest Bălți.

Casa de arest din mun. Bălți este proiectată în conformitate cu normele și recomandările Consiliului Europei, cu o capacitate de 650 de persoane lipsite de libertate, în care vor fi deţinute atât persoanele aflate în arest preventiv, cât şi persoanele condamnate la regim iniţial, iar construcția acesteia va fi finalizată până în anul 2024.

Actualmente, Casa de arest se află în proces de construcție, care presupune un obiectiv cu patru blocuri de detenţie, cu spaţii aferente, precum și turnul de legătură. Pe lângă perimetrul de pază, va fi construit şi un bloc alimentar, cu depozite agro-alimentare. Lucrările sunt executate în proporție de 67% din cea de-a I-a etapă. De asemenea, se realizează lucrări de replanificare a spațiilor interioare, lucrări de tencuială, electromontare și ventilare.

La construcția noului edificiu o atenție deosebită este acordată suprafeței celulelor, spațiilor comune și schemelor de funcționalitate. Construcția Casei de arest va uşura sarcina instituţiilor penitenciare din întreaga ţară și, totodată, va îmbunătăţi per ansamblu eficiența sectorului penitenciar.

Ministerul Justiției va susține și în continuare Administrația Națională a Penitenciarelor în reformarea acesteia, în îmbunătățirea infrastructurii în vederea creării condițiilor decente de detenție pentru persoanele private de libertate, întru respectarea normelor internaționale, în același timp creșterea nivelului de siguranță în cadrul instituțiilor penitenciare, cât și asigurarea securității statului.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9322289     Soluție
 
Servicii
Close