Prima / Comunicate de presă » Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu reprezentanții Comisiei de la Veneția imprimare
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu reprezentanții Comisiei de la Veneția
24.09.2020    
La  data  de 23  septembrie 2020, în Strasbourg, Franța, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, împreună cu Președintele și Secretarul Comisiei Electorale Centrale, au avut o întâlnire oficială cu Secretarul adjunct al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Simona Granata-Menghini și șeful Direcției Alegeri și Partide Politice, Pierre Garrone.
În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte privind modificarea Codului electoral și legislației conexe, în contextul Opiniei comune a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR. Subiectele principale au vizat oportunitatea adoptării proiectului de lege până la data lansării oficiale a campaniei electorale, care, potrivit termenului legal, va începe pe 2 octombrie 2020. În acest sens, au fost menționate aspectele pozitive, dar și recomandările ce urmează a fi luate în considerate de către autoritățile naționale, pentru îmbunătățirea proiectului de lege și avansarea ulterioară în procesul de adoptare finală.
Totodată, a fost abordată și tema organizării alegerilor prezidențiale, ținând cont de particularitățile epidemiologice atât în țară, cât și peste hotare. Urmare a discuțiilor, de comun acord a fost agreată organizarea unui Webinar privind schimbul de bune practici pentru organizarea alegerilor pe timp de pandemie provocată de virusul Covid-19 și experiențele țărilor europene.
De asemenea, a fost reiterată gratitudinea și aprecierile pentru rolul Comisiei de la Veneția în procesul de perfecționare a cadrului legal electoral din țara noastră. Mizăm și în continuare pe suportul experților în promovarea valorilor democratice în conformitate cu cele mai bune practici și standarde internaționale.
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9368638     Soluție
 
Servicii
Close