Prima / Comunicate de presă » Întrevederea Ministrului Justiției cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului imprimare
Întrevederea Ministrului Justiției cu Președintele Curții Europene a Drepturilor Omului
25.09.2020    

 

La 24 septembrie 2020,  Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu noul Președinte al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) Robert Spano. 

La întâlnire au participat și Grefierul Adjunct al CEDO Marialena Tsirli și Judecătorul CEDO din partea Republicii Moldova, Valeriu Grițco. 

Oficialii au discutat aspectele reformei justiției, cooperării Republicii Moldova cu CEDO, problemele sistemice ale protecției drepturilor omului, precum si contextul actual provocat de criza pandemică COVID-19. În context, R. Spano  a subliniat lansarea procesului de analiză a impactului crizei asupra sistemului Convenției europene a drepturilor omului și modalitatea în care statele reacționează și abordează problematica. Balanța drepturilor fundamentale și drepturilor omului pe timp de pandemie este importantă, fiind subliniat că derogările de la Convenție ar urma să țină cont de principiile de egalitate, discreționar, proporționalitate și aplicare a art.15 nu trebuie să devină o normalitate.

Domnul Robert Spano a reiterat deschiderea Curții Europene a Drepturilor Omului întru consolidarea sistemului justiției din Republica Moldova, precum și perfecționarea activității sistemului judecătoresc în ansamblu.

Ministrul Justiției, la rândul său, a mulțumit pentru calitatea cooperării Republicii Moldova cu Curtea Europeană de la Strasbourg, precum si credibilitatea CEDO pentru statele membre, inclusiv pentru Republica Moldova. 

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9368732     Soluție
 
Servicii
Close