Prima / Comunicate de presă » Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei Internaționale a Traducătorului imprimare
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, cu prilejul Zilei Internaționale a Traducătorului
30.09.2020    

Stimați traducători și interpreți,

Ziua internațională a traducătorilor, care a fost instituită pentru prima data la data de 30 septembrie 1991 de către Federația Internațională a Traducătorilor sub egida UNESCO, îmi conferă oportunitatea de a Vă adresa sincere felicitări însoțite de cele mai frumoase gânduri și aprecieri.

Rolul incontestabil și valoros al traducătorului în activitatea cotidiană este confirmat și recunoscut, doar de modalitatea de expunere și interpretare depinde  facilitarea unei comunicări și înțelegeri eficiente a mesajului. 

Traducerea este acel proces care face a fi posibilă interacțiunea dintre mai multe limbi, dintre mai multe culturi, mai multe moduri de a gândi, mai multe percepții. 

Vă îndemn, stimați traducători și interpreți, să profesați această meserie cu pasiune și profesionalism, să asigurați și în continuare conștiincios, responsabil și onest toate activitățile, parte a mecanismului de realizare calitativă a actului de justiție.

 

La mulți ani!

 

Cu deosebit respect,

 

Ministrul Justiției

Fadei Nagacevschi

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9368616     Soluție
 
Servicii
Close