Prima / Comunicate de presă » Proiectul de lege privind amendamentele constituționale corespunde cerințelor Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția imprimare
Proiectul de lege privind amendamentele constituționale corespunde cerințelor Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția
30.09.2020    

În perioada 28–29 septembrie 2020 Ministrul Justiției al Republicii Moldova Fadei Nagacevschi a avut o serie de întrevederi-consultări cu membrii Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei, creat de către Secretarul General al Consiliului Europei pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile sale de reformare a sistemului judecătoresc.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte privind statutul reformelor anvizajate în sectorul justiției și importanța conformării acestora cu standardele europene.

Astfel, Consiliul Europei a confirmat că proiectul de lege privind amendamentele constituționale (referitoare la sistemul judecătoresc și Consiliul Superior al Magistraturii) actualmente promovat de către Guvernul Republicii Moldova, este în conformitate cu avizele recente ale Comisiei de la Veneția și Directoratului General pentru drepturile omului și statul de drept.

De asemenea, Consiliul Europei a reiterat că va continua să coopereze strâns cu Republica Moldova pentru a facilita implementarea integrală si eficientă a reformelor în sectorul justiției.

https://www.coe.int/en/web/portal/-/moldova-draft-constitutional-amendments-meet-venice-commission-requirements

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9368498     Soluție
 
Servicii
Close