Prima / Comunicate de presă » Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Aniversării a 70 de ani de la semnarea Convenției Europene a Drepturilor Omului imprimare
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Aniversării a 70 de ani de la semnarea Convenției Europene a Drepturilor Omului
04.11.2020    

Celebrarea a 70 de ani de la semnarea Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO), constituie un eveniment inedit de reconfirmare a rolului important al CEDO în consolidarea justiției la nivel global.                                      

Convenția a ajuns cu desăvârșire la maturitate prin extinderea sferei de acțiune, care constituie cel mai puternic și avansat mecanism internațional de protecție a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor,  precum și nucleul și condiția primordială în progresul și dezvoltarea spiritului unei societăți democratice, prin stabilirea unor serii de pârghii și garanții instituționale, care sunt menite să asigure realizarea calitativă, la fiece etapă, a actului de justiție.

Consider că asistăm la culminarea unui proces istoric îndelungat și remarcabil de consolidare a aspirațiilor europene, în care demnitatea umană, drepturile omului, democrația, supremația legii și statul de drept reprezintă un patrimoniu comun de idealuri ce definesc fiecare stat membru.

Implementarea de către Republica Moldova a standardelor CEDO au îmbunătățit, fortificat și perfecționat incontestabil instituția drepturilor omului și cadrul legal național, au contribuit considerabil la creșterea eficientă a organismelor naționale privind protecția drepturilor omului.

În calitatea mea de Ministru al Justiției, îmi exprim sincera recunoștință și apreciere față de activitatea profesională a tuturor celor implicați în promovarea protejării durabile a principiilor universale ale umanității, precum și a valorilor Convenției Europene a Drepturilor Omului.

La mulți ani!

 

Cu cele mai distinse gînduri,

Ministrul Justiției   

Fadei NAGACEVSCHI

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9551847     Soluție
 
Servicii
Close