Prima / Comunicate de presă » Curtea Constituțională a avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Constituției imprimare
Curtea Constituțională a avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Constituției
03.12.2020    

 

Astăzi, 3 decembrie 2020, Curtea Constituțională a emis avizul la proiectul de lege pentru modificarea Constituției Republicii Moldova care este definitiv și nu poate fi supus niciunei căi de atac.

În corespundere cu acest aviz, inițiativă de revizuire corespunde și respectă toate condițiile, procedurile de revizuire stabilite de Constituție, precum și limitele temporale și materiale de revizuire, și poate fi prezentat spre examinare și adoptare Parlamentului.

Reamintim că acest proiect de lege are drept obiectiv consolidarea independenței sistemului judecătoresc și vizează în esență revizuirea Constituţiei în partea ce ține de: 1) statutul, modul de numire și imunitatea judecătorului, 2) finanțarea sistemului judecătoresc, precum și 3) rolul, componenţa şi competenţele Consiliului Superior al Magistraturii.

În acest sens, Ministerul Justiției în calitate de autor și promotor al acestui proiect de lege aduce sincere mulțumiri autorităților publice, partenerilor de dezvoltare și societății civile pentru suportul acordat în procesul de elaborare.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779046     Soluție
 
Servicii
Close