Prima / Comunicate de presă » Un Mărțișor din suflet pentru fiecare – acțiune organizată de către Ministerul Justiției imprimare
Un Mărțișor din suflet pentru fiecare – acțiune organizată de către Ministerul Justiției
01.03.2021    
Ziua de 1 Martie semnifică sosirea celui mai frumos și grațios anotimp Primăvara, dar totodată, este și ziua în care tradițional sunt oferite mărțișoare, un simbol care anunță și ilustrează renașterea naturii și apariția noilor speranțe ale tuturor persoanelor de a crea lucruri cât mai frumoase, pentru a face ca lumea să fie mai bună, mai înțelegătoare. ​

De fapt, mărțișoarele sunt purtătoare de noroc şi de fericire, în acest sens Ministerul Justiției dorește tuturor succese mari la început de această primăvară.

Acest simbol al inocenței și purității, al renașterii naturii și, în același timp, al renașterii iubirii - Mărțișorul a fost recunoscut ca element de patrimoniu cultural imaterial, și înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

Astfel, astăzi, de Ziua Mărțișorului, în spiritul atmosferei de primăvară, caldă, luminoasă și prietenoasă din numele Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi au fost felicitați colaboratorii ministerului, oferindu-le simbolul prevestirii primăverii – Mărțișorul, o combinație superbă a culorii roșii și albe, dorindu-le cordiale urări de prosperitate, pace, armonie, realizări mărețe și inspirație întru atingerea noilor obiective stabilite.

Uneori aceste gesturi simple, dar venite cu adevărat din tot sufletul aduc atâta fericire și bucurie persoanelor. Este adevărat că fericirea vine din lucruri mărunte. 

De asemenea, cu prilejul acestui eveniment, este organizată și o expoziție de mărțișoare confecționate din suflet de către persoanele private de libertate din penitenciarele din întreaga țară, cât și de către subiecții aflați în custodia organelor de probațiune, prin care și-au exprimat și ilustrat caracterul inspirat al creațiilor, originalitatea și unicitatea.

Compozițiile de mărțișoare pot fi admirate în holul central de la intrare în Ministerul Justiției, str. 31 August, 1989, 82 cu respectarea tuturor normelor și măsurilor de prevenire a infecției de Covid-19, care va fi desfășurată până la sfârșitul lunii martie.

Ministerul Justiției susține toate inițiativele și dezideratele ce au la bază principiul umanizării, compasiunii și empatiei, care sunt realizate cu sinceritate din tot sufletul și necondiționat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
  
 
 
   
  
  
 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10394972     Soluție
 
Servicii
Close