Prima / Comunicate de presă » Consolidarea mecanismului de integritate - prioritate majoră a Ministerului Justiției și CoE imprimare
Consolidarea mecanismului de integritate - prioritate majoră a Ministerului Justiției și CoE
31.03.2021    

Astăzi, 31 martie 2021, Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Doamna Tatiana Tverdun a  participat la ședința,  în format on-line, cu reprezentanții CoE, în vederea  evaluării prevederilor legislative, precum și, instituționale care reglementează activitatea și competențele Autorității Naționale de Integritate (ANI).

La ședința on-line au participat experți din cadrul Consiliului Europei, Domnul Valts Kalnins, consultant al Consiliului Europei în domeniul prevenirii corupției și Domnul Jure Škrbec, reprezentant al Comisiei de Prevenire a Corupției din Slovenia.

În cadrul întrevederii, au fost abordate aspecte ce țin de problemele cu care se confruntă ANI. Experții europeni, în rezultatul discuțiilor, urmează să ofere soluții de modificare a cadrului legislativ, în conformitate cu recomandările GRECO nr. IV privind aspectele ce țin de mandatul ANI în domeniul controlului respectării regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor; sancționarea încălcărilor regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, al conflictelor de interese; mandatul Consiliului de Integritate și cooperarea acestuia cu ANI; activitatea inspectorilor de integritate; măsurile preventive utilizate de ANI necesare în promovarea integrității în rândul funcționarilor publici. 

În final, Secretarul de Stat, Doamna Tatiana Tverdun  a reiterat deschiderea Ministerului Justiției  în partea ce ține de consolidarea eforturilor în promovarea reglementărilor ce țin de consolidarea și fortificarea durabilă a ANI.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10395014     Soluție
 
Servicii
Close