Prima / Comunicate de presă » CEDO A PRONUNŢAT HOTĂRÎREA ÎN CAUZA IPTEH CONTRA MOLDOVEI imprimare
CEDO A PRONUNŢAT HOTĂRÎREA ÎN CAUZA IPTEH CONTRA MOLDOVEI
24.11.2009    

Conform circumstanţelor speţei, în anul 1997 ziarul reclamant a publicat un articol întitulat “Eliminînd Inscripţia "secret"”. În acest articol a fost reprodus textul unei scrisori cu caracter oficial, în care era conţinută informaţie cu privire la o persoana “S”. Această informaţie s-a presupus a fi incorectă.

Ulterior în 2003, “S” a iniţiat o acţiune civilă solicitînd despăgubiri pentru publicarea informaţiei neveridice în privinţa sa. Procesul s-a finalizat prin hotărîrea Curţii Supreme de Justiţie, care a stabilit că scrisoarea citată în articol nu a fost prezentată spre publicare de careva autorităţi publice şi nu a fost obţinută o permisiune în acest sens.

Ziarul reclamant s-a plîns Curţii Europene în temeiul Articolului 10 din Convenţie, invocînd încălcarea dreptului la libertatea de exprimare.

După prezentarea observaţiilor din partea Guvernului vizavi de cererea înaintată, Curtea Europeană a solicitat opinia reprezentantului reclamantului asupra acestora. Necătînd la solicitările repetate, Curtea Europeană nu a primit nici un răspuns de la ziarul reclamant şi nici de la reprezentantul acestuia.

Prin urmare Curtea Europeană a considerat că reclamantul nu mai doreşte să-şi menţină cererea sa în cadrul procedurilor declanşate şi alte circumstanţe care ar determina necesitatea continuării procedurilor nu s-au identificat. Astfel, Curtea Europeană a decis scoaterea cererii de pe rol.


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779322     Soluție
 
Servicii
Close