Prima / Comunicate de presă » NUMĂRUL „BERETELOR PURPURII” S-A MĂRIT imprimare
NUMĂRUL „BERETELOR PURPURII” S-A MĂRIT
23.10.2009    

În cursa pentru obţinerea dreptului de a purta bereta purpurie s-au înscris 10 ofiţeri ai DDS „Pantera”, care au susţinut probele de examen pe poligonul de instruire al sistemului penitenciar din comuna Goian.

Ofiţerii înrolaţi în competiţie au fost supuşi unor teste de forţă cum ar fi deplasarea pe albia râului, urcarea pe pantă abruptă, lupta corp la corp, trageri din pistol, în urma cărora cei mai buni colaboratori au dobândit dreptul să poarte bereta purpurie. Ministrul Justiţiei a declarat că este convins că ofiţerii care au primit azi beretele purpurii au dovedit performanţe deosebite, susţinând unul din cele mai dificile examene ale forţelor speciale.

„Bereta purpurie” este un titlu de onoare de care se poate bucura un număr limitat de ofiţeri ai forţelor speciale, aceştia din urmă dând dovadă de anumite merite, pregătire fizică desăvârşită, exigenţă, perseverenţă, precum şi abilităţi avansate intelectuale de a face faţă situaţiilor excepţionale sau imprevizibile în activitatea sistemului penitenciar.

Notă: DDS “Pantera” este o subdiviziune structurală a Departamentului Instituţiilor Penitenciare fondată în 1991. Sarcinile primordiale ale detaşamentului sunt de a asigura ordinea de drept şi securitatea în instituţiile penitenciare, de a preveni şi de a reprima săvârşirea infracţiunilor şi a altor fapte ilicite, precum şi de a desfăşura acţiuni de salvare în procesul lichidării consecinţelor unor situaţii excepţionale în penitenciare.


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779336     Soluție
 
Servicii
Close