Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției s-a întâlnit cu o delegație a Curții Constituționale a României imprimare
Ministrul Justiției s-a întâlnit cu o delegație a Curții Constituționale a României
22.11.2011    

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, s-a întâlnit astăzi, 22 noiembrie, cu membrii unei delegații a Curții Constituționale a României, care se află într-o vizită la Chișinău. Delegația, condusă de președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a fost însoțită la această întrevedere de președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase.

Discuția pe care cele două părți au purtat-o cu această ocazie s-a axat pe reforma din sistemul Justiției, inițiată și promovată în prezent de Guvernul Republicii Moldova. Oaspeții s-au arătat deosebit de interesați de intențiile de modificare a Constituției Republicii Moldova, care se înscriu în cadrul Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției pentru anii 2011-2016, adoptată recent de Parlament în prima lectură, precum și de perspectiva relațiilor dintre Curtea Constituțională și Ministerul Justiției al Republicii Moldova.

Oleg Efrim a menționat, în acest context, că actuala situație politică de la Chișinău, având în vedere guvernarea în alianță, a developat existența unor probleme majore ce țin de normele constituționale și interpretarea acestora, care trebuie inevitabil remediate.

La rândul său, Augustin Zegrean a subliniat că modificarea Constituției reprezintă o oportunitate rarisimă pentru juriștii care promovează azi reforma în Republica Moldova și s-a arătat convins de reușita  eforturilor întreprinse în acest sens de Ministerul Justiției de la Chișinău.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9753209     Soluție
 
Servicii
Close