Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției a avut un șir de întâlniri cu tinerii imprimare
Ministrul Justiției a avut un șir de întâlniri cu tinerii
08.12.2011    

Ministrul Justiției, Oleg Efrim, a avut pe parcursul acestei săptămâni un șir de întâlniri cu mai multe grupuri de tineri, răspunzând astfel solicitării acestora de a afla din prima sursă despre proiectele de promovare și realizare a reformei în sectorul Justiției.

Astfel, după ce luni la Ministerul Justiției s-au aflat într-o vizită membrii și susținătorii Organizației Tineretului Liberal-Democrat, în cadrul unui Program de Transparență Instituțională "Tinerii Guvernează" inițiat de aceștia, miercuri Oleg Efrim s-a întâlnit la Universitate cu un grup de studenți ai Facultății de Drept, iar joi Ministerul a fost vizitat de mai mulți membri ai Parlamentului Tinerilor. La toate cele trei întâlniri au participat mai mulți șefi de direcții din Ministerul Justiției, precum și angajați ai Cabinetului ministrului.

Ministrul Justiției le-a prezentat tinerilor o parte din echipa ministerială care a lucrat la elaborarea Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției, menționând că acest amplu și ambițios document, precum și Planul de Acțiuni pentru implementarea Strategiei au fost elaborate într-un termen record, de numai jumătate de an, cu concursul unor experți naționali și străini, reprezentanți ai instituțiilor de stat și societății civile. A fost depus un volum de muncă enorm, care nu ar fi fost posibil fără sprijinul programului comun al Consiliului Europei și Uniunii Europene privind Suportul Democrației în Republica Moldova, a menționat în acest context Oleg Efrim. La întâlnirea cu studenții, el le-a vorbit, de asemenea, studenților despre importanța perfecționării învățământului juridic, din perspectiva realizării Strategiei de Reformare în Sectorul Justiției, îndemnându-i nu doar să însușească mecanic anumite cunoștințe, ci să dea dovadă și de spirit critic, care le-ar permite să folosească aceste cunoștințe corespunzător importanței sociale a profesiei pe care au de gând să o practice.

O prezentare detailată a conținutului Strategiei, precum și a structurii organizaționale a Ministerului Justiției, istoriei, atribuțiilor funcționale, proceselor interne și activităților curente le-a fost făcută tinerilor de echipa de funcționari, după care a urmat, de fiecare dată, o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Vă amintim că Strategia de Reformare în Sectorul Justiției a fost adoptată de Parlament în lectură finală pe data de 3 decembrie, iar marți, pe 6 decembrie, a aprobat și proiectul Planului de Acțiuni pentru implementarea Strategiei, acest document urmând de asemenea să fie examinat și votat în Legislativ.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9801912     Soluție
 
Servicii
Close