Prima / Comunicate de presă » MINISTERUL JUSTIŢIEI CONDAMNĂ ACŢIUNILE DE ANTISEMITISM EFECTUATE ÎN CHIŞINĂU PE DATA DE 13 DECEMBRIE imprimare
MINISTERUL JUSTIŢIEI CONDAMNĂ ACŢIUNILE DE ANTISEMITISM EFECTUATE ÎN CHIŞINĂU PE DATA DE 13 DECEMBRIE
14.12.2009    

Ministerul Justiţiei a iniţiat procedura de control asupra corespunderii prevederilor statutare a activităţii Asociaţiei Obşteşti „Sfînta Fericita Maica Matrona”, reprezentanţii căreia au fost implicaţi pe data de 13 decembrie 2009 în acţiunea de distrugere a unor obiecte de cult instalate de către reprezentanţii comunităţii evreieşti din Moldova.

De asemenea, Ministerul Justiţiei va solicita bisericii cu hramul „Sfînta Cuvioasa Parascheva” şi slujitorului bisericesc Anatolie Cibric, precum şi Mitropoliei Moldovei, cult al cărei parte componentă este biserica, poziţia acestora vizavi de acţiunile de antisemitism care au avut loc la 13 decembrie 2009 în centrul Chişinăului.

După efectuarea acestor verificări, în dependenţă de gradul de implicare a asociaţiilor obşteşti sau structurilor bisericeşti în acţiunile de antisemitism, Ministerul Justiţiei va avertiza oficial persoanele care au comis aceste acte de vandalism asupra necesităţii de a se abţine pe viitor de la comiterea unor încălcări similare şi va decide asupra măsurilor care vor fi aplicate, în conformitate cu Legea cu privire la asociaţiile obşteşti şi Legea privind cultele religioase şi părţile lor componente.

În acelaşi context, în calitate de organ responsabil de activitatea asociaţiilor obşteşti, cultelor religioase şi părţilor lor componente, Ministerul Justiţiei va depune tot efortul pentru a face toate demersurile necesare pentru a evita pe viitor apariţia unor astfel de evenimente şi va sancţiona în limitele admise de lege persoanele care au comis aceste acţiuni inadmisibile.

Adiţional, Ministerul Justiţiei va solicita Procuraturii Generale să investigheze aceste acţiuni prin prisma legislaţiei penale.


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779364     Soluție
 
Servicii
Close