Prima / Comunicate de presă » PARLAMENTUL A VOTAT LICHIDAREA INSTITUŢIEI NOTARILOR DE STAT imprimare
PARLAMENTUL A VOTAT LICHIDAREA INSTITUŢIEI NOTARILOR DE STAT
23.12.2009    

Parlamentarii au votat astăzi, 23 decembrie 2009, în lectură finală amendamentele la Legea cu privire la notariat, prin care se lichidează instituţia notarilor de stat.

 

Sistemul notarial al Republicii Moldova îmbină pentru moment notarii privaţi şi notarii de stat. Potrivit modificărilor efectuate şi adoptate astăzi de parlamentari la Legea cu privire la notariat, categoria notarilor de stat, se exclude, urmând să existe o singură categorie de notari – notari publici.

 

Amendamentele efectuate la Legea cu privire la notariat va permite ajustarea sistemului notarial din Moldova la principiile notariatului latin.

 

Noile modificări vor intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial. Notarii de stat vor avea o perioadă de 2 luni pentru a depune o cerere la Ministerul Justiţiei pentru schimbarea statutul din notar de stat în notar public. În această perioadă notarii de stat îşi vor continua exercitarea împuternicirilor. Notarii de stat care nu vor depune cererea în termen de două luni li se va retrage calitatea de notar.


 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 9779388     Soluție
 
Servicii
Close