Prima / Noutăţi / Agent Guvernamental » Anunț privind noile modificări operate în Regulamentul Curții Europene a Drepturilor Omului imprimare
Anunț privind noile modificări operate în Regulamentul Curții Europene a Drepturilor Omului
09.07.2014    

Curtea Europeană a Drepturilor Omului în ședințele plenare din 14 aprilie 2014 și 23 iunie 2014 a aprobat unele amendamente la Regulamentul Curții Europene a Drepturilor Omului. Scopul acestora este de a fortifica și asigura o calitate mai bună a activității Curții Europene.

Astfel, Regulamentul a fost completat cu un articol nou, 18 B, care prevede :

"În scopul asigurării calității și coerenței jurisprudenței sale, CEDO este asistată de un jurisconsult/avocat. Acesta face parte din Grefa Curții. Jurisconsultul furnizează avize și informații, în particular în materia formațiunilor judiciare și membrilor CEDO."

Totodată, a fost modificată procedura de alegere a Președintelui și a Vicepreședinților Curții, a Președinților și a Vicepreședinților Secțiunilor, a Grefierului și a Grefierilor-adjuncți (comunicatul de presă oficial al Curții Europene, îl găsiți aici).

Noile prevederi au intrat în vigoare începînd cu1 iulie 2014 și pot fi consultate la următorul link.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

 Portal Servicii

Linia fierbinte anticorupție: (+373 22) 20-14-20    

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel: (+373 22) 23-33-40
Fax: (+373 22) 23-47-97
Vizitatori total: 4577588     Soluție
 
Servicii
Close